Sudrabs un zelts!

No 16. līdz 23. jūlijam Rīgā norisinājās 3. Eiropas koru olimpiāde un Nāciju Grand Prix Rīga 2017, kurā piedalījās arī Latvijas Universitātes jauktais koris „Aura”, startējot divās Nāciju Grand Prix Rīga 2017 kategorijās un iegūstot sudraba un zelta medaļas.

Nāciju Grand Prix Rīga 2017 piedalās augstākā līmeņa kori no visas pasaules, kuri pierādījuši sevi koru konkursos. Arī „Aura” ir viens no šiem koriem, kurš piedalījies vairākos Interkultur rīkotajos koru konkursos Eiropā – Austrijā, Vācijā, Čehijā, Maltā un Spānijā. Pateicoties sasniegumiem iepriekšējos konkursos, „Aura” uzreiz tika iekļauta Nāciju Grand Prix Rīga 2017 konkursā, kurā piedalījās divās konkursa kategorijās – Pieaugušo koru kategorijā (GP4) un Folklora a capella (GP9) kategorijā, katrā no tām izpildot piecas dziesmas.

Lai gan gatavošanās konkursam noritēja jau visas šīs kora sezonas garumā, tomēr intensīvs darbs sākās tieši nedēļu pirms konkursa, kad “Aura” ik vakaru satikās mēģinājumos un cītīgi slīpēja desmit konkursam pieteiktās dziesmas. Tikpat intensīvi treniņi notika arī konkursa dienās – “Aura” dziedāja burtiski no rīta līdz vakaram.

Svētdien, 16. jūlijā, „Aura” uzstājās olimpiādes atklāšanas pasākumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kur kopā ar citiem Latvijas koriem izpildīja U.Prauliņa “Kas dziedāja Jāņu nakti”.

Otrdien, 18. jūlija vakarā, ap plkst.20.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā “Aura” ar pirmo kārtas numuru startēja Pieaugušo koru kategorijā (GP4) un izpildīja piecas dziesmas: “Pavasara mūzika” (A.Maskats, U.Bērziņš), “Schein uns, du Liebe Sonne” (A.Schönberg), “Cantate Domino”(B.Stark), “Tāls ceļš”(Ē.Ešenvalds, P.Bārda), “Gaismeņa ausa, sauleite lēce” (V.Pūce).

Trešdien, 19. jūlija rītā, ap plkst.9.30 Lielajā Ģildē “Aura” ar otro kārtas numuru startēja Folklora a capella (GP9) kategorijā, kurā atkal izpildīja piecas dziesmas: “Ūdens sauca, akmens vilka” (J.Karlsons), “Kas tie tādi” (S.Sametz), “Bur, bur, velliņ” (V.Pūce, A.Neibarts), “Uguns rituāls” (I.Rebhūna), “Jānīts kūra uguntiņu” (A.Kontauts).

Trešdienas vēlā vakarā apbalvošanas ceremonijā Arēnā Rīga tika paziņoti rezultāti – Pieaugušo koru kategorijā (GP4) “Aurai” – zelta medaļa, bet Folklora a capella (GP9) kategorijā – sudraba medaļa!

Tomēr pēc apbalvošanas dziedāšana vēl nebeidzās.

Piektdien, 21. jūlijā, “Aura” piedalījās Dziesmu svētku Ieskaņas (modelēšanas) koncertā Bastejkalnā, lepni dziedot kopkora pirmajās rindās.

Sestdien, 22. jūlijā, “Aura” paspēja iesaistīties arī televīzijas konkursā “Eirovīzijas gada koris”, kas norisinājās Arēnā Rīga. Ar savām skanīgajām balsīm “Aura” papildināja kopkora dziedājumu.

Bet pa vidu visam – ceturtdien, 20. jūlijā, Fizikas un matemātikas fakultātē notika arī “Auras” jauno dalībnieku noklausīšanās, kā rezultātā „Aurā” uzņemti seši jauni dziedātāji:

1. soprāns – Ruta Ērgle

2. soprāns – Sabīne Alise Leimane

1. alts – Linda Pētersone

1. alts – Līga Veismane

2. alts – Linda Anna Silavniece

2. tenors – Roberts Āboliņš

Skanīgi sveicam jaunos dziedātājus ar pievienošanos “Aurai”! Kā redzat, par to, kā pavadīt savu brīvo laiku, jums vairs nebūs jāuztraucas, jo “Aura” – tas ir dzīvesveids!

Vēlamies teikt sirsnīgu paldies visiem atbalstītājiem, kuri ieradās klātienē LU Lielajā aulā un Lielajā Ģildē – jūsu aplausi un gaviles mūs patiesi uzmundrināja un iepriecināja! Paldies arī tiem, kas nevarēja būt klātienē blakus, bet turēja par mums īkšķus un domāja labas domas! Mēs to sajutām! Paldies visiem savējiem, kuri piecieta mūsu prombūtni, dungošanu nevietā, domāšanu tikai par dziesmām, uztraukumus par nepaspēšanu, lūgumus uzpīt vainadziņu(s), izgludināt kreklu vai sapīt bizi. Paldies!

Koris saka milzīgu paldies kora prezidentei Madarai Ziņģei, kura visu padara – saplāno, sarēķina, pārskaita, sagaida, pārbauda – parūpējas par to, lai diriģentam un vokālajai pedagoģei nebūtu jādomā ne par ko citu, kā tikai par dziedāšanu. Liels, liels paldies kora vokālajai pedagoģei Ingai Lisovskai, kura cītīgi un apņēmīgi strādā ar mūsu balsīm, izkopjot ik niansi, lai dziedājums būtu skaists un baudāms. Un visbeidzot – vislielākais paldies mūsu diriģentam Edgaram Vītolam par aizrautību un neizsīkstošo enerģiju, par trakām idejām un to realizēšanu, par augstiem mērķiem un to sasniegšanu! 

Komentāri

Anonīms

2017. gada 1. augustā, 18:53