Gribi dziedāt „Aurā”?

Jaunais, potenciālais „Auras” dziedātāj, varbūt Tu jau paspēji noskumt, ka vienu uzņemšanu „Aurā” š.g. jūlijā palaidi garām, varbūt lasīji „Auras” notikumu kalendārā, ka arī jaunā 12.sezona jau tikusi atklāta ar kora nometni Talsos bez Tevis, un varbūt Tev pat prātā ienāca tik neprātīga doma, ka esi nokavējis savu šī gada vienīgo iespēju dziedāt „Aurā”? Bet mums ir laba ziņa – dodam vēl pēdējo iespēju šajā sezonā kļūt par īstu auristu! Viss, kas Tev jādara – jāatnāk 15.septembrī plkst.16.00 uz noklausīšanos!

Noklausīšanās notiks 15.septembrī plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātē, Zeļļu ielā 25, 238. auditorijā (2. stāvā). Nākot uz to, padomā arī par vienu skaistu dziesmu, skanīgu kā liesmu, ko nodziedāt. Tā var būt tautasdziesma, kāda latviešu vai ārzemju komponista dziesma, galvenais, lai Tu spētu to nodziedāt tā, ka pašam(-i) un mūsu diriģentam Edgaram Vītolam prieks.

Būtisks uzņemšanas kritērijs ir Tava vēlme un varēšana piedalīties iknedēļas mēģinājumos, kuru laiks ir nemainīgs – katru otrdienu un trešdienu no plkst. 18.30 līdz 21.00.

Un atceries, ka Tev nav obligāti jābūt LU Fizikas un matemātikas fakultātes studentam – mūsu vidū ir bijušie, esošie un mūžīgie studenti no citām fakultātēm un pat augstskolām, bez kuriem mūsu kolektīvu būtu grūti iedomāties.

Ja nokļūsi „Aurā”, tad šajā sezonā Tevi sagaida gan smags darbs, gan neaizmirstami piedzīvojumi, jo kopā ar „Auru” viss ir iespējams! Jau 24. septembrī plkst. 19.00, Mazajā ģildē, gaidāms komponistes Ilzes Arnes mūzikas vakars „Un visa mana zeme dzied”, kurā piedalīsies arī „Aura”. Šoruden gatavojamies diviem vareniem notikumiem – Edgara Vītola jubilejas koncertam „Skaisti dziedi lakstīgala”, kas notiks 21. oktobrī, plkst.19.00, Latvijas Universitātes Lielajā aulā, un neilgi pēc tam dosimies uz starptautisku konkursu „Praga Cantat 2015”, kas no 29. oktobra līdz 1. novembrim norisināsies Prāgā, Čehijā. Pēc konkursa – nekādas atpūtas, jo jau 18. novembrī mūs gaidīs Līvānos ar koncertuzvedumu „Pie Daugavas”, bet pēc valsts svētkiem jau jāsāk dziedāt Ziemassvētku dziesmas, jo šogad Ziemassvētkos aicināsim savus radus un draugus uz Ķīpsalu, kur notiks tradicionālais Ziemassvētku koncerts, kurā pirmo reizi piedalīsies arī „Aura”. Un pēc svētkiem būs klāt jauns gads ar jauniem notikumiem kora koncertu dzīvē. To nu gan mēs Tev varam apsolīt, ka kopā ar „Auru” Tev nekad nebūs garlaicīgi!

Droši sper pirmo soli – atnāc uz noklausīšanos 15.septembrī plkst.16.00 – un varbūt jau tās pašas dienas vakarā dziedāsi kopā ar „Auru” iknedēļas mēģinājumā! 

Komentāri

anna

2015. gada 8. septembrī, 17:59

Labdien. Līdz cikiem plānota noklausīšanās? Vai ir kāda cerība tikt uz atlasi strādājošajiem pretendentiem, kas var ierasties 18:30?

Līga

2015. gada 8. septembrī, 20:51

Sveicināti! Vai obligāti jābūt studentam? Vai var pieteikties, ja ir 17g. un mācos vidusskolā?

Ilva

2015. gada 9. septembrī, 11:04

Laipni lūdzam pēc vidusskolas beigšanas! :)

Virgīnija Liepiņa

2015. gada 14. septembrī, 15:53

Anna, sliktākajā gadījumā nāc uz 18:30, bet ja sanāk kādu brīdi ātrāk, tad tas būtu lieliski, jo 18:30 parasti jau sākam mēģinājumu darbu. Līga, pie mums gan ik pa mirklītim dzied arī kāds vidusskolēns, bet 18 gadi gan tomēr ir obligāta prasība, kas saistīta ar to, ka pietiekami daudz braukājam apkārt uz koncertiem un pasākumiem gan LV gan ārzemēs, bet ja mūsu pulkā ir kāds nepilngadīgs, tādā gadījumā formalitātes par atbildības uzņemšanos kļūst krietni lielākas.

Raivis Bēts

2015. gada 15. septembrī, 22:51

Pēc šodienas mazliet var pajokot: "Jāskatās vai koristi varēs iedzīvoties "jaunajā metienā" :D Bet ja nopietni, tad lai visiem jaunajiem izdodas iekļauties kolektīvā un nenobīties no lielajiem nošu kalniem!

Sara

2015. gada 17. septembrī, 12:05

Ohh, am I to late for auditions or is still possible to come? Sorry, my latvian is not good yet, but I'm learning ;) I'm an international degree student and I would love to join you :)

Dāvis Engers

2015. gada 17. septembrī, 17:43

There is always some chance...

Dāvis Engers

2015. gada 20. septembrī, 18:26

Come few minutes before next rehearsal on Tuesday or Wednesday in Faculty of Physics and Mathematics, University of Latvia.

Niks

2016. gada 11. janvārī, 19:07

Daudzos koros uzsākusies ziemas uzņemšana, vai arīdzan Aurā ir iespējams iestāties šomēnes?